Moderne cannabis er op mod 5 gange stærkere end i 80’erne

THC er hoved komponentet i cannabis. THC gør dig skæv

Der var engang

Det cannabis vi ser i dag er langt fra det pot, din morfar nød på Thylejren. Christian Hopfer, professor i psykiatri ved Colorados medicinal universitet, har længe studeret cannabis og den evolutionære potens heraf. “De apotekligne cannabis salgsteder i USA, forhandler cannabis, der er mindst fem gange så potent som i 80’erne”.

Colorado universitets studie, er det største, mest omfattende og højest sponsoreret program for studier af cannabis i USA. Universitetet kombinerer psykiatrien i forhold til cannabis, og råder over et budget på 5.5 millioner dollars (ca. 34.5 millioner danske kroner)

Universitetet lavede i 2014 et omfattende studie af nutidens cannabis, hvor mere end 39.000 prøver blev behandlet. Studiet viste et usandsynligt høj gennemsnitligt af THC, på 18%.

Læs: 5 ting du bør vide om CBD

Studiet påviser at cannabis der bliver produceret og benyttet i dag, er op mod fem gange stærkere end i 80’erne. Ifølge et separat hold forskere fra universitetet i Mississippi, indeholdt cannabis i gennemsnit 2-5% THC i 80’erne.

Noget af det mest potente og moderne cannabis, sniger sig dog op mod 30% THC i et enkelt topskud.

Den største barriere ved at forske i indholdet af THC i dag, er, at man ikke har konkrete data på cannabis fra før 90’erne.
Thc nedbrydes over tid, hvilket vil sige at det cannabis man har gemt siden tidernes morgen, ikke kan benyttes som videnskablig faktum. Dog ved vi fra studier i 90’erne, at cannabis havde et THC niveau på omkring 5%.

THC i cannabisplanten er genmanipuleret.

Selv om debatten raser omkring cannabisplantens styrke, så forligger der beviser for, at cannabis er blevet signifikant kraftigere med tiden. Cannabis dyrkere har i dag adgang til mere avanceret udstyr, viden indefor simpel genmanipulation, samt botanisk teknik. Internettet har selvfølgelig spillet en stor rolle i udviklingen af THC indholdet, da den globale information gør, at amatørgartnere kan dele information på et split sekund, samt have adgang til det bedste udstyr til dyrkning med netop dette formål, at øge potensen.

Der er evidens for, at cannabis med et højt indhold af THC, er mere vanedannende end førhen – dog er studiet lavet med mus og giver ikke et helt klart billede af virkeligheden.

For at kunne komme med konklusioner omkring rekretionel -og medicinsk brug af cannabis, må man først lave mange flere omfattende studier. Hele balladen omkring medicinsk cannabis er så nyt at man ikke har grundlæggende viden for, hvordan de nye høj-potente planter påvirker os på sigt.

Spiller den evolutionære udviklingen af planten ind, når det kommer til brugen af cannabis medicinsk?

Kig ind forbi vores venner hos www.subseed.dk og se hvad de kan gøre for dig. Subseed forhandler en bred variation af cannabis frø i alle arter og former. Shoppen udbyder medicinske cannabis frø, samt cannabis sativa -og indica arter.

En tanke om “Moderne cannabis er op mod 5 gange stærkere end i 80’erne

  1. Pingback: 5 ting du bør vide om CBD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *