Er evolutionen den konkrete vejviser, når det kommer til brugen af cannabis?

Er evolutionen den konkrete vejviser, når det kommer til brugen af cannabis?

Siden tidernes morgen har cannabis været bredt anvendt. Man har brugt cannabis i rituelle, ceremonielle og medicinske sammenhænge, lige siden den tidlige Homo Sapiens trak planten op af jorden.
I dag findes der mange forskellige former og arter af cannabis – alle fremavlet ud fra en håndfuld kendte land racer, som man ved bland andet stammer fra det Afrikanske, Sydamerikanske og det Asiatiske kontinent. Disse lokationer har længe været kendt for at havde været beboet af ur mennesket, og dermed havde det været uundgåeligt at dyrke eller indtage cannabis planten.

Den nu afdøde og meget enerkendte Amerikanske psykonaut, antropolog og forfatter, Terence Mckenna, havde ligefrem en teori om, at menneskets udvikling er bygget på et fundament af cannabis og psykedeliske svampe. Hans teori lyder på, at disse naturlige planter var med til at gøre os til Homo Sapiens, i og med at brugen af cannabis og psykedeliske svampe fik urmennesket til at tænke mere abstrakt og objektivt, hvilket gjorde det muligt at fundere over sin menneskelige eksistens.

Mennesket som vi kender det, har kun eksisteret i “5 minutter”. De fleste af os har en god forståelse for, hvad der gør os godt og hvad der ikke gør. Vi udsættes for og giver efter fristelser, som er det der gør os til mennesker.
Narkomanen er klar over, at heroin ikke er godt for ham, men det er hans menneskelige egenskaber, der forhindrer ham at bryde med afhængigheden. Ligesom alkoholikeren er klar over, at alkohol har taget alt, han har kært, men hans menneskelige egenskaber gør, at han fortsætter med at drikke. Mennesket er svagt, men vi har alle en ide om, hvad der er rigtig og forkert, og derfor tog vi cannabis med os til det 21. århundrede, som en af de eneste forhistoriske souvenirs.

Typisk ser man ikke heroin afhængighed gå igennem familie generationer, netop fordi stoffet er ret tilgængeligt og socialt ildeset. Hvorimod alkohol er kendt for at blive givet videre til næste generation, idet det er socialt accepteret og til at købe overalt.
Som førnævnt, ved vi godt, at heroin er skadeligt, dybt ødelæggende for brugeren og ilde set i samfundets øjne.

Cannabis er den af jordens bestandele, der aldrig går af mode. Helt evolutionært har vi i flere tusinde år været klar over denne plantes uundværlige egenskaber.
Man har brugt – og sikkert også misbrugt – cannabis ligeså længe mennesket har eksisteret. Og man indså på et tidligt stadie, at der er flere fordele end ulemper ved at bruge cannabis og derfor er planten mere tilgængelig den dag i dag, end nogensinde før.

Mennesket er et produkt af evolutionen. Evolutionen er et produkt af udvikling, og udvikling er et produkt af cannabis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *